Ex-polițistul escroc Iordache, liber din nou

Mihai Cristian Iordache, de 33 de ani, din municipiul Fălticeni, fost subofițer de poliție, rearestat în urmă cu 3 zile, după numai câteva luni de libertate în dosarul său de înșelăciune cu consecințe grave, aflat pe rol la Tribunalul Suceava, a fost liberat ieri după-amiază, în urma unei decizii a Curții de Apel, care i-a admis recursul introdus prin apărător.
 

Iordache ar fi încălcat regulile liberării condiționate, aceea de a nu se apropia de fosta soție, martor în proces, pe care ar fi și amenințat-o că o omoară. Cristian Iordache, Nicolae Mardare (39 de ani), din Fălticeni, și Ovidiu Daniel Buznea (23 de ani), din județul Iași, compar într-un dosar în care prejudiciul este de cel puțin 150.000 de euro. În fapt, procurorii s-au axat pe demonstrarea existenței unei grupări infracționale care avea drept scop comiterea de înșelăciuni folosind firme fantomă, bilete la ordin și cecuri fără acoperire. Iordache a reușit să-i câștige încrederea reprezentantului unei firme din București, achiziționând în numele societății sale din Fălticeni mărfuri în valoare de 206.056,08 lei, emițând și file cec în alb și zece bilete la ordin în valoare totală de 190.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: