Sfetnici buni

Aflăm că 10 parlamentari, de culori politice diverse (și chiar opuse), au făcut cunoscut că au sau au avut contracte de consultanță cu instituții ale statului. Ei sau, după caz, firmele lor ori soțiile lor. Și au avut cale unsă spre astfel de relații, întrucât legislația, explică ei, nu prea prevede licitații în acest sens. De ce să prevadă, ca, eventual (de mulți, mulți ani sunt suspiciuni în acest sens), să-și piardă din timp și din elan pentru a le aranja și pe acelea?
 

L.D. Clement

De regulă este vorba despre diverse contracte de asistență juridică. De ce a fost nevoie de ele? Pentru că, bunăoară, explica unul dintre parlamentari, sunt administrații locale care n-au consilieri juridici. Iar un motiv pentru care destui juriști buni nu se aruncă să lucreze la stat e chiar leafa de stat. Plus riscul de a se pune și în conflict de interese dacă, exercitându-și meseria, mai încearcă să-și ofere serviciile pe ici, pe colea. Astfel că, decât să plătești ieftin un om din interior, devine mai simplu să plătești scump unul din afară. Care-ți poate fi și prieten, iar prietenul la nevoie se cunoaște. Iar la o nevoie, un parlamentar e, desigur, cu totul altceva decât un consilier juridic oarecare. Altfel, e clar, parlamentarii respectivi, în calitate de sfetnici, sunt inși de toată lauda. Nici măcar nu sunt dintre numele foarte cunoscute de senatori și deputați. Tac și fac, așa cum pare să fie cel mai frumos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: