La bursa de ieri a locurilor de muncă

Peste 900 de suceveni s-au ales cu promisiuni de angajare

69 dintre cei aflați în căutarea unei slujbe au avut pe loc confirmări de încadrare în construcțiile de clădiri, industria alimentară și prelucrarea lemnului O serie dintre participanții la Bursa generală a locurilor de muncă de ieri, din județul Suceava, au avut motive de bucurie. Este vorba despre 69 dintre cei în aflați în căutarea unei slujbe, care au avut pe loc confirmările de angajare. Dintre ei, 25 au luat parte la târgul de joburi din municipiul Suceava, 21 la Rădăuți, 14 la Câmpulung Moldovenesc, iar 9 la Fălticeni. Toate persoanele în cauză vor putea lucra în diverse domenii de activitate; cel mai important număr de viitoare angajări sunt în domeniile construcțiilor de clădiri, industriei alimentare și prelucrării lemnului.
 

La bursa generală a locurilor de muncă au avut standuri 86 de agenți economici suceveni, 34 din reședința de județ, 22 din Câmpulung Moldovenesc, 16 din Fălticeni și 14 din Rădăuți. Cei interesați au avut de ales dintre 313 joburi disponibile în Suceava, 115 în Rădăuți, 107 în Fălticeni și 46 în Câmpulung Moldovenesc. Ofertele de slujbe au fost consultate de 1904 de persoane fără serviciu, adică de 1042 de suceveni, 458 de rădăuțeni, 268 de fălticeneni și 136 de câmpulungeni. Din totalul celor 919 persoane selectate în scopul încadrării, 521 sunt din Suceava, 190 din Rădăuți, 159 din Fălticeni și 136 din Câmpulung Moldovenesc. Bursa generală a locurilor de muncă s-a desfășurat la Casa Culturii din reședința de județ, la Casa Germană din Rădăuți, la sediile punctelor de lucru ale AJOFM din Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. „Nu am lucrat niciodată… Sper să găsesc, astăzi, ceva de muncă” La târgul de la Casa de Cultură ne-a atras atenția și o femeie de etnie romă, în vârstă de 33 de ani, mamă a 4 copii, care și-a încercat norocul, deși nu era absolventă nici măcar de școală primară. „Nu am lucrat niciodată, nu am carte! Sper să găsesc astăzi ceva de muncă aici, nu știu în ce domeniu, pentru că nici măcar nu știu să scriu”, ne-a mărturisit femeia. După circa jumătate de oră, am dat din nou ochii cu ea, care a exclamat deznădăjduită: „Am încercat măcar! Nu am rezolvat nimic… Nu te bagă nimeni în seamă dacă nu ai carte”. Deși majoritatea celor care au venit la târg erau trecuți de 35 de ani, am întâlnit-o aici și pe Maria N., absolventă a liceului sportiv în anul 2007, care nu a avut posibilitatea să urmeze studiile unei universități: “Sunt absolventă a Liceului cu Program Sportiv Suceava, promoția 2007. Îmi încerc, azi, norocul la târgul acesta, în speranța că voi găsi ceva de lucru, în domeniul servicii. M-ar interesa un post de bucătar sau ajutor de bucătar”, ne-a declarat Maria N. (V.I.ADOMNICĂI, ANAMARIA MOROȘAN)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: