De la începutul anului, cu 6000 de „ocupați”

Județul Suceava, pe locul IV în țară la angajări

Rata șomajului este de 5,77%, județul fiind plasat în partea superioară a clasamentului județelor cu un număr mai redus de șomeri
 

Bursa locurilor de muncă organizată ieri în județul Suceava s-a bucurat de o prezență consistentă din partea angajatorilor, ei oferind celor aflați în căutarea unei slujbe o largă paletă de meserii și specializări. Operatorii economici și-au anunțat prezența cu 600 de locuri de muncă disponibile, cele mai multe în municipiul Suceava, adică în jur de 320 de slujbe. Directorul executiv al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Aurelia Focșa, a remarcat prezența, pentru prima dată la o astfel de manifestare, a unor agenți economici precum Ambro (celuloză și hârtie), Betty Ice (înghețată), SUCT și Instcomp (construcții), precum și a mai multor operatori din industria hotelieră, cea de prelucrare a lemnului și cea mecanică. Cele mai multe profesiuni scoase la bătaie au fost cele de muncitor constructor, confecționer de produse din piele, prelucrător de lemn, recepționer la unități de cazare etc. Cu acest prilej, absolvenții de studii superioare au putut opta pentru un job de inginer mecanic, inginer construcții drumuri și poduri, inginer proiectant, consultant financiar, economist ș.a. Aurelia Focșa evidențiază o tendință de dezghețare a pieței sucevene a muncii, în intervalul trecut de la începutul lui 2011 fiind „mediate” și încadrate peste 6000 de persoane fără serviciu. „În comparație cu celelalte județe stăm foarte bine, Suceava ocupând locul 4 la angajări, după Timiș, Cluj și Ilfov, neluat în calcul fiind municipiul București”, a declarat directorul executiv Aurelia Focșa. Rata șomajului în județul Suceava este de 5,77%, județul fiind plasat în partea superioară a clasamentului județelor cu număr redus de șomeri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: