Bătrânii din Suceava nu au un cămin al lor

Municipalitatea suceveană nu are o instituție pentru asistarea persoanelor vârstnice, motiv pentru care acestea sunt internate în căminele existente în alte localități ale județului.
 

În acest context, Consiliul Local a aprobat ieri o hotărâre prin care, în baza unui contract de atribuire de servicii sociale, bătrânii din municipiul reședință de județ vor beneficia de asistență în căminul specializat de la Rădăuți. Pentru întreținerea vârstnicilor suceveni instituționalizați, de la bugetul local se disponibilizează o sumă egală cu diferența dintre costul mediu lunar pentru o persoană și contribuția de 60% din venitul realizat de aceasta într-o lună. Dacă vârstnicul în cauză și susținătorii legali ai acestuia nu realizează niciun fel de venituri, municipiul Suceava suportă integral contravaloarea întreținerii. Nevoile persoanelor de vârsta a treia sunt stabilite prin anchetă socială și în baza unei grile naționale de evaluare. Sunt considerate vârstnice persoanele care au împlinit vârsta legală de pensionare. Pot beneficia de servicii și prestații sociale persoanele care nu au familie sau nu se află în întreținerea unor aparținători; cele care nu dețin o locuință, neavând nici posibilități de a-și asigura condițiile de locuit, precum și vârstnicii care nu realizează venituri suficiente pentru întreținere proprie. La fel, au dreptul la asistență socială sucevenii care nu se pot gospodări de unii singuri sau cei care au nevoi socio-medicale insurmontabile, ca urmare a bolii ori a stării fizice și/sau psihice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: