Hoți de cablu de telefonie, arestați pentru 29 de zile

Miercuri, în urma măsurilor operative întreprinse de lucrătorii Biroului Poliției Rurale Suceava și ai Postului de Poliție Mitocu Dragomirnei, au fost identificați autorii furturilor de cablu telefonic comise în nopțile de 6/7.04.2011 și 7/8.04.2011, de la o rețea de telefonie fixă, cu un prejudiciu de 12.200 lei, amplasată pe marginea DJ 208D Suceava – Mitocu Dragomirnei.
 

Ei sunt Sorin Răscol, de 26 de ani, Emanuel Darie, de 23 de ani, și Ionel Fedescu, de 25 de ani, toți din comuna Mitocu Dragomirnei. Din cercetări, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava, s-a stabilit că, în noaptea de 6/7.04.2011, cei trei s-au deplasat cu un atelaj hipo la rețeaua de telefonie, au secționat cablul cu un clește și un topor, după care au transportat prada într-o gârlă situată la ieșirea din comună. Aici au incendiat cablurile (partea din plastic), iar cuprul rezultat l-au împărțit în mod egal, acesta fiind comercializat la o societate din Suceava. Ulterior, în noaptea de 7/8.04.2011, Sorin Răscol și Emanuel Darie s-au deplasat pe jos, la aceeași rețea, iar Ionel Fedescu, cu un motoscuter. În timp ce Sorin și Emanuel au escaladat stâlpii rețelei și au secționat cablul, Ionel s-a plimbat cu scuterul pe DJ 208D, asigurând paza. Cablul rezultat l-au depozitat la o casă în construcție aflată la circa 600 metri de locul faptei, iar, la vederea unui autoturism al poliției, au abandonat bunurile și au fugit către satul Lipoveni. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că cei trei sunt autorii și a trei furturi din locuințe comise în perioada ianuarie – martie 2011, pe raza localității de domiciliu, în dauna părților vătămate Floarea C., Lucreția Ț. și Viorica D., cu un prejudiciu total de 8.500 lei, fapte ce figurau înregistrate în evidența cauzelor cu autori necunoscuți. Pe timpul cercetărilor și în urma perchezițiilor domiciliare efectuate, o parte din bunuri au fost identificate la domiciliul făptuitorilor, acestea fiind returnate părților vătămate. Față de cei trei s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu, propunere confirmată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care, prin rezoluție, a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore. Ieri, tustrei au fost arestați pentru 29 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: