Suceava

„Paveliada”, acțiune de reparare a trotuarelor cu pavele

Municipalitatea suceveană va declanșa „paveliada”, o campanie de reparare cu pavele a trotuarelor din municipiul reședință.
 

Primarul Ion Lungu spune că prioritate vor avea trotuarele care mărginesc străzile cuprinse în programul de asfaltare de anul acesta. Decizia, aflăm, a fost luată în urma consultării cu locuitorii orașului, șefii asociațiilor de proprietari și specialiștii executivului, concluzionându-se că reabilitarea cu pavele este mai estetică, dar și mai practică în comparație cu asfaltarea. „În urma discuțiilor cu cetățenii și asociațiile de proprietari, precum și a analizelor făcute împreună cu serviciul de specialitate, vom reabilita trotuarele cu pavele. Aceasta deoarece prețul lor de cost, inclusiv al manoperei, este similar operațiunilor de turnare a asfaltului”, subliniază Ion Lungu. Am fost informați că pavelele pentru un metru pătrat de trotuar sunt procurate contra a 35 de lei, la această sumă adăugându-se încă 25 de lei pentru materiale, intervenții auxiliare și montarea efectivă. Potrivit edilului-șef, pe lângă aspectul estetic, pavelele se bucură și de avantajul scoaterii și „replantării” rapide la loc, în cazul unor avarii, intervenții subterane sau de altă natură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: