Protestele cadrelor didactice au continuat și ieri

Nemulțumiți că problema salarizării nu a fost încă soluționată, profesorii suceveni au continuat și miercuri greva în școli, participând la un nou protest în fața Palatului Administrativ.
 

O delegație a protestatarilor a avut discuții cu conducerea DGFP Suceava pentru a se informa dacă li se vor acorda salariile, fiind informați că pentru cei care nu au obținut hotărâri judecătorești salariile se vor plăti integral, în timp ce pentru ceilalți se vor achita parțial sume de bani până în 4 aprilie, ca un avans, urmând ca ulterior să li se plătească și restul. Protestatarii nu au fost de acord cu această variantă, susținând că guvernanții au luat dintr-un buzunar și au pus în altul, scandând „Deficitul bugetar, e la voi în buzunar”. Cadrele didactice s-au pronunțat pentru continuarea protestelor și vor asigurări că vor exista fonduri pentru plata salariilor până la sfârșitul acestui an. Vicepreședintele Sindicatului Județean Învățământ „Spiru Haret” Suceava, Dumitru Irimia, le-a cerut protestatarilor să meargă în școli și să le explice colegilor lor situația și apoi să decidă dacă vor continua protestele. În timpul protestelor cadrelor didactice, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, declara într-o conferință de presă că a cerut prefectului de Suceava, Sorin Popescu, să constituie un comandament județean format din reprezentanții instituțiilor implicate în soluționarea problemei salarizării cadrelor didactice și să urgenteze plata salariilor acestora. „Am cerut responsabililor din domeniu să se ocupe îndeaproape de această problemă. S-a găsit sursă de finanțare”, a spus Flutur, care a menționat că acel comandament trebuie să lucreze până rezolvă problema profesorilor. El a explicat că, deși nu are atribuții în acest domeniu, s-a implicat ca lider politic în rezolvarea problemei salarizării cadrelor didactice și a arătat că profesorii suceveni care au câștigat în instanță procese primesc salarii majorate cu 33 la sută, la care s-a adăugat și creșterea de 15 procente de la începutul anului. „E clar că aceste hotărâri trebuie respectate”, a spus președintele CJ Suceava. Flutur a spus însă că bugetul nu are resurse pentru aceste salarii și că s-a încercat găsirea unei soluții, dar că finanțarea se face per capita. În aceste condiții, potrivit lui Flutur, Guvernul ar urma să adopte o ordonanță de urgență pentru salarizarea unitară a cadrelor didactice din învățământ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: