La Spitalul Solca:

“O problemă foarte gravă din punct de vedere social”

spune directorul unității, dr. Adrian Ignat Deși ieri a fost ultima zi în care, oficial, Primăria Solca trebuia să facă solicitarea pentru accesarea programului prin care Spitalul Solca să se transforme în cămin de bătrâni, CL al localității va discuta problema din nou astăzi, acest subiect fiind prins pe ordinea de zi a ședinței.
 

Spitalul Solca

Primarul Solcăi, Valeruț Hofnăr Țăran, ne-a declarat că, în continuare, Consiliul Local nu e de acord cu transformarea, fiindcă nu are bani pentru a fi cofinanțator, așa cum prevede ordinul. “O discuție vom avea în CL. Deja la spital a început să se disponibilizeze personal, oamenilor li s-a spus să-și caute de lucru. Dar nu se mai respectă Codul muncii, nu se mai dă preaviz? Ce se întâmplă în țara asta?”, se întreabă primarul. Directorul Spitalului Solca, dr. Adrian Ignat, ne-a precizat, tot ieri, că 44 din salariații spitalului au solicitat redistribuirea în alte spitale din județ, dar directorii de acolo “nu sunt încântați”, fiindcă nu vor să depășească cei 70% la cheltuielile de personal, cum prevede legea. “Nimănui nu-i convine să-și crească cheltuielile”, ne-a spus dr. Ignat. El a adăugat că la spitalul Solca este o “problemă foarte gravă din punct de vedere social”, în condițiile în care “oamenii au rate la bănci, au probleme, sunt situații foarte grele”. În ce-l privește, de specialitate medic internist, dr. Ignat a spus că va rămâne la Solca și că, probabil, își va deschide un cabinet.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: