Noi demersuri în contextul modernizării Aeroportului Suceava

Indicatorii tehnico-economici pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea suprafeței de mișcare și balizaj la Aeroportul Suceava au fost aprobați ieri de Consiliul Județean Suceava.
 

Aleșii județeni au decis totodată și transmiterea, fără plată, Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava a documentațiilor contractate de CJ pentru modernizarea aeroportului. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat consilierilor județeni că, în ceea ce privește modernizarea Aeroportului Suceava, autoritățile sucevene sunt în discuții directe cu reprezentanții Comisiei Europene de la Bruxelles. „Suntem primul proiect depus ce este în analiza Comisiei Europene”, a spus Flutur. El a arătat că apar observații și cerințe ale CE în funcție de ghidul solicitantului și că este necesară aprobarea celor două hotărâri prezentate. Pentru a alinia documentația la cerințele impuse și pentru a obține o finanțare prin POS Transporturi a fost necesară o reactualizare a studiului de fezabilitate prin introducerea unor condiții impuse de ROMATSA referitoare la completarea studiului cu un turn de control precum și amenajarea terenului în vederea amplasării instalațiilor de tip ILS. Soluția de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă, având lungimea de 2.460 metri și lățimea de 45 de metri. Totodată, se va construi un nou turn de control, iar sistemul de balizaj va fi din gama de dispozitive corespunzătoare categoriei a doua de operare pe direcția 16. Valoarea întregului proiect este de 37,856 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: