Universitatea solicită ridicarea gratuită a gunoiului

Primăria Suceava a informat instituția de învățământ superior că va sista activitatea de colectare, transport și selectare a deșeurilor
 

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se adresează municipalității solicitând servicii de salubritate gratuite. Aceasta după ce, printr-o adresă, primăria a informat instituția de învățământ superior că va sista activitatea de colectare, transport și selectare a deșeurilor. Universitatea cere ca această posibilitate să fie analizată în prima ședință a deliberativului, astfel încât să utilizeze, în continuare, „liber și nediscriminatoriu”, serviciul de salubritate organizat la nivelul municipiului Suceava. „Vă solicităm a înscrie pe ordinea de zi a primei ședințe a Consiliului Local cererea instituției noastre privind asigurarea, în continuare, de către Primăria municipiului Suceava, a activității de colectare, transport și selectare a deșeurilor menajere, în condițiile scutirii de taxe locale speciale”, se arată într-o scrisoare remisă administrației locale, în care se precizează că Universitatea „Ștefan cel Mare” ar trebui să beneficieze de un tratament asemănător celui aplicat unităților de învățământ preuniversitar. Universitatea se prevalează de prevederile Codului fiscal, care stipulează acordarea de facilități oricărei instituții sau unități care funcționează sub coordonarea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. De cealaltă parte, potrivit compartimentului de specialitate al executivului local, prin regulamentul de anul trecut privind stabilirea și încasarea taxei de ecologizare, se precizează că unitățile de învățământ superior, de stat sau particulare, care dețin internate, cămine sau alte spații cu destinația de locuit, sunt obligate să încheie contract de salubritate menajeră cu operatorul local, regimul de gestionare a deșeurilor fiind identic cu cel practicat în întregul municipiu. La începutul lunii februarie, Universitatea „Ștefan cel Mare” a solicitat o prelungire cu 75 de zile a termenului de colectare a resturilor menajere, în vederea clarificării aspectelor de legalitate și organizare a serviciului de salubritate. Municipalitatea a fost de acord cu această derogare, termenul-limită expirând pe 15 martie. „Primăria nu poate presta serviciul de colectare, selectare și transport al deșeurilor în mod gratuit pentru Universitate, în contul taxei de ecologizare colectate de la ceilalți contribuabili, persoanele fizice, instituțiile publice și persoanele juridice ale municipiului Suceava”, se subliniază într-un raport al serviciului specializat al administrativului sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: