La apartamente ANL, chirie de peste 550 de lei/lună

Ultima reactualizare a avut loc în aprilie anul trecut, atunci chiriașii reclamând că noul nivel al sumei de plătit nu reflectă realitatea
 

O parte dintre sucevenii care locuiesc în apartamentele construite cu finanțare de la Agenția Națională pentru Locuințe vor plăti chirii majorate. Cuantumul lor va fi analizat în ședința Consiliului Local, propunerile începând de la 317 lei/lună pentru un apartament cu două camere și cu suprafața de 63 mp și ajungând până la 553 de lei/lună, în cazul unui apartament cu 3 camere și cu suprafață de 110 mp. Recalcularea chiriei îi are în vedere pe titularii de contract de închiriere care au depășit vârsta de 35 de ani din blocul ANL nr. 30 de pe bulevardul „1 Decembrie 1918”, cartierul Obcini. Imobilul cu 26 de unități de locuit a fost dat în folosință în 2005, contractele de închiriere fiind semnate cu tinerii sau familiile tinere pentru o perioadă de 5 ani. Acest interval a fost deja depășit, actele normative prevăzând că prelungirea relației contractuale se va face anual, inclusiv prin recalcularea chiriei, în conformitate cu Legea locuinței nr.114/2006, republicată. Pentru titularii care nu au depășit încă vârstă de 35 de ani, condițiile inițiale referitoare la cuantumul chiriei nu se schimbă. Chiria practicată pentru locuințele ANL va acoperi cheltuielile de administrare, întreținere și reparații, impozitele pe clădiri și pe teren, precum și recuperarea investiției, în funcție de durata normată, precum și un profit supus negocierii între părți. Întrucât respectivele locuințe sunt construite în baza unui program cu caracter de protecție socială, beneficiul primăriei este considerat a fi nul. Ultima reactualizare a chiriilor din blocul nr. 30 a avut loc în aprilie anul trecut. Atunci, chiriașii ANL au reclamat la administrația locală că noul nivel al a chiriilor nu reflectă realitatea. Ei s-au plâns că sunt puși să plătească pentru suprafețe mai mari decât cele din contractele inițiale, motiv pentru care au solicitat revederea documentațiilor în cauză. În urma acestor neconcordanțe, primarul Ion Lungu a renunțat temporar la demersul de majorare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: