„Redirecționează 2% către Smurd”

„Fundația pentru SMURD” derulează, în perioada 15 martie – 15 mai 2011, campania națională „Redirecționează 2% către SMURD”, acțiune de informare a cetățenilor cu privire la posibilitatea direcționării a 2% din impozitul pe venit pentru susținerea activității Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).
 

Personalul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a sprijinit încă din anul 2008 acest demers și s-a alăturat voluntar și campaniei din 2011. SMURD a fost înființat, ca serviciu voluntar, în anul 1991, la Târgu Mureș, de către dr. Raed Arafat. Rezultatele pozitive obținute au determinat autoritățile să organizeze în fiecare județ un serviciu de urgență specializat, în cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență. În județul nostru, serviciul SMURD s-a înființat, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, la 1 noiembrie 2008, cu echipaje formate din paramedici, dislocate în municipiile Suceava și Vatra Dornei și în orașul Siret. Trebuie menționat, în acest context, sprijinul Consiliului Județean Suceava, care, în anul 2010, a contribuit la întregirea bazei materiale a SMURD cu manechine de ultimă generație pentru instruirea paramedicilor. Particularitatea campaniei din acest an este aceea că, pentru prima dată, Fundația pornește acțiunea prin declararea scopului colectei din 2011 – achiziționarea unui avion sanitar care se va afla în dotarea SMURD și care să vină în sprijinul nevoilor cetățenilor. Necesitatea unui astfel de aparat de zbor este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de avion (închiriat însă la un preț foarte mare) – 58, dintre care 13 având ca pacienți copii cu vârsta sub 6 ani. „Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care ne-au contactat deja telefonic sau la sediul instituției, cât și al cetățenilor care nu au luat încă cunoștință de această campanie și care doresc să sprijine acțiunea, se vor organiza, în fiecare sfârșit de săptămână, începând de vineri 25 martie și până pe 8 mai 2011, puncte de lucru și de informare în incinta Real și Shopping City Suceava – cărora le mulțumim pentru susținerea acordată. Aceste puncte de lucru vor fi deservite, pe bază de voluntariat, de echipe mixte de paramedici de la ISU Suceava și de voluntari de la Școala Postliceală Sanitară din municipiul reședință de județ, cărora le mulțumim”, a declarat lt. col. Cristian Hociung, purtătorul de cuvânt al instituției. De asemenea, în data de 30.03.2011, ora 17, la Shopping City Suceava se va vernisa o expoziție de fotografie cu imagini și aspecte din activitatea SMURD al ISU „Bucovina” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: