Pentru categoriile defavorizate

Guvernul pregătește tăierea drastică a ajutoarelor

Statul face economii reducând tocmai din drepturile celor mai nevoiași locuitori ai României, crede Gheorghe Acatrinei, șeful PRM Suceava
 

Noul Cod social, așa cum este cel pregătit de actualul Guvern, nu este decât o raționalizare a prestațiilor sociale acordate, până acum, categoriilor defavorizate. Așa crede președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei, care a declarat, într-o conferință de presă, că nu este corect ca statul să facă economii tăind tocmai din drepturile celor mai nevoiași locuitori ai României. Acatrinei a făcut referire la declarațiile ministrului muncii, Nelu Ioan Botiș, care, sub pretextul unei „adevărate reforme” sociale, propune reducerea numărului de forme de sprijin social și al beneficiarilor acestora. „Ministrul muncii, Ion Botiș, pregătește o adevărată raționalizare a ajutoarelor sociale. Sub pretextul orientării asistenței sociale, creșterii calității serviciilor și a valorii unor anumite prestații financiare, în viitor va fi redus drastic numărul beneficiarilor. Aceasta doar pentru a aduce bani mai mulți la bugetul de stat și a se face economii pe spatele celor mai nevoiași dintre semenii noștri, declară Acatrinei. Ex-senatorul PRM de Suceava spune că noile criterii de acordare a prestațiilor sociale sunt o lovitură pentru categoriile deja în nevoie, cum ar fi persoanele cu handicap, ale căror drepturi bănești ar putea fi drastic reduse. Liderul județean al PRM Suceava critică „măsurile sadice” ale Cabinetului Boc, cea de eliminare a cotei de lapte praf pentru sugari fiind una de neconceput. „Am ajuns într-o situație în care cei mai mulți dintre români abia mai suportă așa-zisa reformă a Guvernului Boc, care nu are nicio noimă. Vedem tot timpul salarii micșorate, pensii impozitate, ajutoare tăiate, prețuri mai mari la alimente, utilități scumpe, ajutoare tot mai mici, spitale și școli închise, medicamente care nu sunt de găsit, iar celor de la conducerea țării nu le pasă deloc de faptul că populația suferă tot mai mult”, a subliniat președintele organizației județene a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: