Despăgubiri de 1,58 de milioane

> suma va reveni unui număr de 11 solicitanți pentru bunurile rămase în Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța Comisia județeană pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 și a Legii nr. 9/1998 a analizat, în ultima ședință, 43 de dosare depuse în baza acestor prevederi normative speciale.
 

Monica Tătaru, purtător de cuvânt al instituției prefectului a județului Suceava, declară că pentru 11 dosare s-au aprobat rapoartele de evaluare întocmite de către experți, valoarea acestora fiind de 1,58 milioane lei. „Rezultatul analizei urmează a fi materializat printr-o hotărâre care va fi comunicată beneficiarilor legii speciale, după redactare și semnare”, precizează Tătaru. Purtătorul de cuvânt spune că plata despăgubirilor bănești solicitate se face în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1120/2006 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 290/2003, prin Direcția economică din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, instituție aflată în subordinea Ministerului Finanțelor Publice. Pe de altă parte, de menționat este faptul că 29 dosare cu referate au fost respinse de către Comisia județeană pentru aplicarea Legii nr. 290/2003. De asemenea, în urma analizării documentelor depuse în susținerea cererilor, precum și a referatelor întocmite de Secretariatul tehnic, 3 dosare au fost aprobate, acestea urmând a fi înaintate comisiei tehnice de experți și evaluatori. Legea nr. 290/2003 prevede acordarea de despăgubiri sau compensații pentru bunurile proprietate sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța, ca urmare a stării de război și aplicării Tratatului de pace dintre România și Puterile Aliate și asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: