Deși problema salariilor ar fi deocamdată rezolvată

Profesorii suceveni n-au renunțat la întâlnirea de luni cu ministrul educației

Școlile din județ au primit o “infuzie” de 4,5 milioane lei de la Ministerul Educației, iar alte peste 2 milioane lei vor fi redistribuite de la școli în care există “surplus” la fondul de salarii, astfel că se poate spune că, oficial, deocamdată, problema salariilor cadrelor didactice ar fi rezolvată.
 

Potrivit vicepreședintelui Sindicatului Județean “Spiru Haret”, prof. Dumitru Irimia, sunt școli din județ, precum unele din zona Rădăuți – Vicov, Burla, care au foarte mulți elevi, astfel că stau mai bine la finanțarea per capita și au avut bani în plus la fondul de salarii pe primul trimestru. Prof. Irimie a precizat că dascălii care nu și-au primit salariile pe februarie sau le-au primit parțial își vor ridica banii de săptămâna viitoare, în funcție de cât de repede se vor mișca primăriile, fiindcă trebuie să modifice bugetele, să le aprobe în CL, iar apoi statele de plată să ajungă la Trezorerie. Problema plății salariilor cadrelor didactice este rezolvată deocamdată, începe trimestrul II care are alocat buget ceva mai mare decât primul trimestru, dar nu e sigur că problemele salariale din școlile județului se vor rezolva în totalitate. Oricum, a fost luată în calcul și varianta rectificării bugetare. Sindicatul Județean “Spiru Haret” nu a renunțat însă la participarea la mitingul de la Ministerul Educației, luni, unde aflăm că vor fi prezenți circa 100 de membri: “Vom picheta ministerul, am cerut o întrevedere și la ministrul educației, fiindcă vrem să-l întrebăm cum a făcut fundamentarea bugetului pe 2011 și dacă are de gând să ne scoată în stradă din două în două luni”, ne-a declarat Dumitru Irimia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: