Aventura în prima divizie s-a încheiat

CSMU Suceava a retrogradat

CSMU Suceava a retrogradat în Divizia A2 de volei masculin, după ce a pierdut, ieri, cu scorul de 0-3 (13-25, 20-25, 22-25) cel de-al patrulea meci din cadrul barajului disputat în compania formației CSM București, la general scorul fiind 1-3.
 

Dacă în primele două meciuri, care au avut loc în weekend, în Capitală, au avut o evoluție peste așteptări pierzând cu 2-3 în primul joc și câștigând cu 3-1 în cel de-al doilea, în partidele de la Suceava jucătorii antrenați de Victor Pancu au evoluat modest, la fel ca pe întreg parcursul campionatului. Mai mult decât atât, o parte dintre voleibaliștii de la CSMU Suceava au demonstrat ieri că nu știu să piardă, spre finalul meciului și după meci făcând gesturi obscene către tribună și folosind un limbaj trivial la adresa reprezentanților mass-media. Faptul că nu au fost ajutați pe măsura așteptărilor lor de către susținătorii financiari ai echipei, că nu au beneficiat de condiții cât de cât apropiate de ale echipelor cu care au jucat în primul eșalon nu scuză complet evoluția mediocră a voleibaliștilor suceveni, care au suferit 21 de înfrângeri în sezonul regulat și au câștigat un meci la “masa verde” cu Torpi Tg. Mureș. Poate publicul de volei de la Suceava mai are multe de învățat în ceea ce privește felul în care trebuie să-și susțină echipa, dar considerând că nu știe să o facă e scuzabil în condițiile în care echipa locală a revenit în elită după o pauză de 13 ani. Și la handbal a fost nevoie de câțiva ani în Liga Națională până când s-a format un nucleu de suporteri adevărați. După eșecul de ieri, antrenorul Victor Pancu a precizat că ar fi multe de spus în privința echipei pe care a condus-o de pe margine în acest sezon, dar că va vorbi mai mult după ce va “digera” această retrogradare. “Îmi cer scuze suporterilor pentru evoluțiile noastre. Am promovat, am jucat în prima ligă și am văzut nivelul care este acolo. Pe undeva poate era de așteptat că nu vom face față și am spus acest lucru de multe ori, dar eu consider un lucru benefic faptul că jucătorii și spectatorii au văzut cam cum stă treaba în A1”, a spus Pancu, care a pus gesturile obscene ale unor jucători pe seama lipsei de maturitate și de experiență, cerându-și scuze în numele acestora. Conducerea CSM Suceava va analiza în perioada următoare evoluția echipei de volei și va decide condițiile în care această ramură sportivă își va continua activitatea atât în ceea ce privește banca tehnică, lotul de jucători, cât și obiectivele pentru viitorul sezon. “Ce mai poate fi spus după un astfel de sezon? Păcat că ne făcusem speranțe după jocurile bune din primele două meciuri de la București. Vom analiza tot ce s-a întâmplat în acest campionat și vom căuta să luăm cea mai bună decizie”, a declarat directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: