Alți trei inculpați din lotul Siret se întorc în arest, la București

Agent Silviu Georgică Pomohaci (28 de ani), din comuna Șcheia, agent-șef adjunct Vasile Secrier (34 de ani), din municipiul Rădăuți, și agent-șef principal Marcel Coroi (48 de ani), din Măriței – comuna Dărmănești, au fost aduși ieri, cu autospeciala Direcției Cercetări Penale București, la Curtea de Apel Suceava, în ceea ce, de vreo două săptămâni încoace, se numește o scurtă vizită acasă.
 

Procedural, inculpații și-au susținut, ca și un număr de alți 9 tovarăși de dosar – înaintea lor (despre care am relatat pe parcursul edițiilor anterioare), cererile de liberare provizorie. Din păcate pentru ei, ca și petenții anteriori, nici inculpații de ieri, care s-au dorit liberi sub control judiciar (din cei 12, numai inculpatul Zahariuc a depus o cerere de liberare pe cauțiune), n-au avut câștig de cauză, cererile fiindu-le respinse de instanță ca nefondate. În plus, cu titlu de cheltuieli de judecată, Pomohaci și Secrier trebuie să plătească statului român câte 300 de lei, în timp ce Coroi – 250 de lei. Până acum s-au plimbat inutil de la București la Suceava, Rurac, Lavric, Sticleț, Zahariuc, Sumanariu, Țiprigan, Pavlovici, Cosic și Ruște. Toți cei 12 de până acum au înaintat recursuri, ce se vor judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Din 59 de arestați, vameși polițiști de frontieră, instanța supremă a României i-a pus în libertate, pe 4 martie, curent, în recursul la prelungirea mandatelor, pe polițiștii de frontieră Iulian Radu (32 de ani), din Suceava, Ionel Marinel Gîză (40 de ani), din Salcea, și Daniela Căpățînă (43 de ani), din Rădăuți. Ei au primit interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu și, din partea șefilor lor, posturi neoperative în PTF Siret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: