Cel mai mare proiect din istoria județului Suceava

> Potrivit precizărilor președintelui CJ Gheorghe Flutur, în următoarele două luni se așteaptă aprobarea CE pentru proiectul de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canal de care ar urma să beneficieze 210.000 de locuitori
 

Gheorghe FLUTUR

S-a aprobat cel mai mare proiect din istoria județului Suceava, în valoare de 120 de milioane de euro, care va reprezenta un pas spre civilizația europeană, a declarat, ieri, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, după ce consilierii județeni au votat indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru proiectul județean de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, finanțat prin Programul Operațional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1. Șeful administrației județene a spus că în următoarele două luni se așteaptă aproba-rea Comisiei Europene pentru acest proiect de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canal în mai multe aglomerări urbane ce totalizează 210.000 de locuitori. Flutur a ținut să sublinieze că, prin aplicarea acestui proiect, gradul de conectare a populației la apă și canalizare va fi de 91%. Conform documentației avizate de CJ Suceava se vor efectua lucrări de modernizare și extindere de alimentări cu apă și canalizare în aglomerarea urbană Suceava – Salcea, investiția fiind de 34 milioane euro, în aglomerarea urbană Fălticeni – cu o investiție de aproape 18 milioane euro, în aglomerarea urbană Rădăuți – aici urmând să fie realizate lucrări în valoare de 22,7 milioane euro, în aglomerarea urbană Vatra Dornei – cu investiții de 8,14 milioane euro și în aglomerarea urbană Gura Humorului – unde se vor realiza investiții de 17,2 milioane euro. O sumă de aproape 20 milioane euro este prevăzută pentru echipament, asistență tehnică, proiectare, supervizare și alte cheltuieli neprevăzute. Master-planul acestui proiect a fost aprobat în cursul anului 2009 de Consiliul Județean Suceava. Consultantul proiectului este consorțiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL și Eptisa România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: