50 milioane de euro pentru două depozite ecologice de deșeuri

Proiectul de înființare a două depozite ecologice de deșeuri în județul Suceava a primit avizul de finanțare al Comisiei Europene, a anunțat, vineri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
 

El a spus, într-o conferință de presă, că pentru proiectul județului Suceava de gestionare integrată a deșeurilor a fost necesară aprobarea Comisiei Europene, întrucât este cel mai mare proiect de acest gen din țară, în valoare de 50 de milioane de euro. Șeful deliberativului județean a precizat că, după ce proiectul a primit avizul tuturor comisiilor, contractul urmează să fie semnat de Ministerul Mediului. CJ Suceava a decis anul trecut să asigure fonduri pentru începerea lucrărilor la primul depozit ecologic de deșeuri din județ în zona localității Moara, care apoi să fie recuperate din finanțarea europeană a proiectului. Potrivit Acordului de mediu, în județul Suceava urmează să fie construit un al doilea depozit ecologic de deșeuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta. Pe lângă cele două depozite ecologice, proiectul prevede înființarea a 5.000 de puncte de colectare a deșeurilor și șapte stații de transfer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: