Primarul Lungu se declară solidar cu dascălii suceveni

➢ Municipalitatea a solicitat o suplimentare cu 4 milioane de lei a fondurilor pentru plata salariilor, ministrul educației, Daniel Funeriu, spunând că, deocamdată, nu are soluții la această problemă
 

Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că a cerut Direcției Generale a Finanțelor Publice o suplimentare cu 4 milioane de lei a sumelor necesare achitării salariilor profesorilor suceveni, în acest sens fiind necesară o translatare a fondurilor din trimestrul IV în trimestrul I. „Deși nu este o problemă a Primăriei municipiului Suceava, sunt și primarul profesorilor și am făcut demersuri pentru a ni se suplimenta cu 4 milioane de lei bugetul pe trimestrul I și a asigura fondurile pentru plata salariilor. Am primit răspuns de la Direcția de Finanțe Suceava că s-au făcut intervenții la minister, să se ducă aceste sume din trimestrul IV în trimestrul I, astfel încât cadrele didactice să poată să-și primească drepturile. Așteptăm să avem rezolvare în această problemă”, declară Ion Lungu. Șeful municipalității arată că a avut discuții și cu ministrul educației, Daniel Funeriu: „Din păcate, dumnealui a spus că, deocamdată, astăzi nu are soluții la această problemă, atât timp cât Ministerul de Finanțe nu alimentează bugetul Ministerului Educației. Noi lucrăm cu materialul clientului, câți bani ni se dau de la Guvern, din sume defalcate, tot atâția bani dăm și noi la profesori”. Primarul Lungu subliniază că, prin Legea bugetului de stat, administrația locală este obligată să suporte doar cheltuielile materiale ale unităților de învățământ, mai puțin cele de salarizare. Edilul-șef reliefează că dascălii nu sunt angajații primăriei, iar demersul făcut la autoritățile îndrituite reprezintă un gest de solidaritate cu aceștia. Ion Lungu și-a exprimat speranța că, în cele din urmă, se va găsi o soluție de rezolvare a solicitărilor cadrelor didactice. „Din nefericire, altă soluție nu avem. Banii sunt cei pe care i-am primit de la Finanțe și i-am repartizat prin fundamentările făcute de școli și vizele de la Inspectoratul Școlar”, declară Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: