La Suceava

Factura la încălzire, mai mică decât cu un an în urmă

Suprafacturările țin de anomaliile de măsurare înregistrate la nivel de scară de bloc, a declarat, ieri, edilul-șef Ion Lungu
 

În ciuda temperaturilor scăzute, factura totală a lunii februarie la încălzirea centralizată a sucevenilor este mai mică valoric decât cea din luna omoloagă a anului trecut. Anunțul este făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că problemele punctuale de așa-zisă suprafacturare țin de anomaliile de măsurare înregistrate la nivel de scară de bloc. Edilul-șef se bazează pe situațiile societății de termoficare Termica și a făcut apel la suceveni să rămână la acest sistem de încălzire, întrucât investițiile în reabilitarea acestuia vor continua. „În această iarnă, factura a fost mai ieftină sau la fel cu cea de acum un an și primăria a făcut eforturi deosebite în acest sens. De ceea rugăm cetățenii să nu se debranșeze de la sistemul de termoficare, deoarece avem variante de a asigura prețuri suportabile pentru populație”, subliniază ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că, la un număr mic de consumatori, în termoficare nu mai investește nimeni. Lungu a reliefat că în luna aprilie va fi semnat contractul cu Adrem Invest București, noua centrală de cogenerare urmând a oferi energie termică la prețul de 116 lei pe gigacalorie. Pe de altă parte, la întâlnirea cu șefii de asociații de proprietari de ieri, președintele Grupării de asociații 23+27 din cartierul Obcini a reproșat Termicii că nu emite facturile la timp. Astfel, listele de plată sunt emise și afișate după încasarea pensiilor sau salariilor, locatarii orientându-și banii înspre alte necesități. „Termica așteaptă să strângă producția de la toate cele 112 asociații, abia după aceea emițând facturile. Personal, de pe data de 3 a lunii aștept factura, fără de care nu pot afișa lista cu cheltuielile pe casa scării. Stau cu 2200 de apartamente, iar dacă nu afișăm cheltuielile înainte de a se lua salariile și pensiile, după aceea nu mai plătește nimeni”, a declarat Mătăsaru, adăugând că, în asociație, există proprietari cu datorii și de 30.000 de lei, sume nemaiîntâlnite până acum. De cealaltă parte, reprezentantul Termica spune că primește cu întârziere măsurătorile de la asociații, șefii acestora din urmă reclamând, la rându-le, că sunt ținuți în loc de citirile și repartizările efectuate de firmele de repartitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: