Primarul Ion Lungu:

Suceava are vocație turistică și comercială, și mai puțin una industrială

Primăria municipiului Suceava va avea un parteneriat cu Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, face cunoscut edilul-șef Ion Lungu.
 

Șeful municipalității spune că parteneriatul survine unei scrisori de intenție a instituției de cult amintite, anul acesta împlinindu-se 610 ani de la înființarea Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România. De asemenea, în 2012 se va aniversa și jumătate de mileniu de la ridicarea Mănăstirii Hagigadar din preajma Sucevei. „Am avut discuții cu arhimandritul Bisericii Armene din România în cadrul cărora am fost rugat să contribuim la realizarea utilităților, și, în mod special, la refacerea drumului care duce la Biserica Zamca”, subliniază Lungu. Primarul Sucevei arată că, încă din acest an, municipalitatea va interveni la reabilitarea iluminatului public și la asfaltarea arterei de 500 de metri care permite accesul la edificiul de cult și istoric amintit, urmând ca prin Programul Operațional Sectorial (POS) – Mediu să fie realizate rețele de apă și canalizare. „Comunitatea armeană este una puternică. Este vorba despre un proiect de atragere a vizitatorilor, pentru că, până la urmă, vocațiile noastre sunt cea turistică și cea comercială, și mai puțin una industrială. Sperăm ca, în acești ani, mai ales în 2012, să vină cât mai mulți turiști la Suceava. Încercăm diferite metode de atragere a turiștilor, orice ban cheltuit în municipiu ajungând, indirect, și la bugetul local”, explică primarul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: