Față de scandalul lichidării FC Cetatea, primarul Lungu se spală pe mâini

„S-a ales vântul, asta este realitatea”, declară edilul-șef, adăugând că „acolo sunt oameni care au fost administratori, care au gestionat bani și care trebuie să răspundă în fața Curții de Conturi sau a lichidatorului”
 

Șeful municipalității sucevene, Ion Lungu, neagă faptul că primăria ar avea vreo răspundere în scandalul legat de neachitarea obligațiilor către stat și lichidarea fostei echipe de fotbal Cetatea Suceava. Edilul-șef a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, că timp de două luni, anul trecut, Curtea de Conturi a controlat legalitatea activității financiar-bugetare a administrativului și nu a găsit nimic în neregulă. Lungu spune că ramura de fotbal, la fel ca și alte sporturi municipale, a fost finanțată în baza Legii nr. 350 privind acordarea de la bugetul local de fonduri nerambursabile pentru activități de interes public. „Noi am avut control de la Curtea de Conturi timp de două luni pe această temă, a cheltuielilor cultural-sportive. Nu s-au găsit niciun fel de nereguli la Primărie, finanțările fiind făcute în baza Legii nr. 350”, explică primarul. El relevă că municipalitatea nu este acționar, ci doar cofinanțator la Asociația Fotbal Club Cetatea, accentuând că, pe fondul scandalurilor din fotbalul național, nu a fost deloc surprins de ceea ce s-a întâmplat la echipa de la Suceava. În opinia sa, răspunzători pentru dezastrul de la fosta formație de Liga a II-a sunt diriguitorii de la acea vreme ai Clubului. „Sigur, am luat la cunoștință și eu de neregulile respective, însă nu mă mai surprinde nimic, pentru că știm că fotbalul este bolnav, la fel ca în întreaga țară. Din păcate, ca persoană, sunt dezamăgit, pentru că, la un moment dat, am pus suflet în fotbalul sucevean. Dar s-a ales vântul, asta este realitatea, altceva nu am ce să mai spun. Acolo sunt oameni care au fost administratori, care au gestionat bani și care trebuie să răspundă în fața Curții de Conturi sau a lichidatorului”, a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: