Drumuri reparate de-și… rup șoferii mașinile

„Achităm accize și taxe ca în UE, însă nu apucăm să ne bucurăm și de confortul din Europa”, evidențiază Aurel Jescu, vicepreședinte județean al PRM Suceava
 

Vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PRM, Aurel Jescu, a remarcat, într-o conferință de presă, calitatea necorespunzătoare a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor județene. El a dat ca exemplu drumul județean Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca, acesta aflându-se, potrivit lui, într-o situație precară din cauza mulțimii de găuri apărute în carosabil în sezonul rece. „Am fost tare bucuros că a nins, bunul Dumnezeu având grijă ca gropile, de la cele mai mici până la cele mai mari, să fie astupate de zăpadă. Însă, acum se topește, găurile apar din nou, iar șoferii își rup mașinile în două, își distrug jantele, planetarele și capetele de bară”, arată oficialul peremist. Jescu precizează că mai rău este altceva, că lucrările de primenire a șoselei respective au fost terminate nu mai departe decât la finele toamnei trecute. El opinează că nu este firesc ca, după ce din luna mai și până în octombrie 2010 s-a tot intervenit cu plombări și asfaltări, lucrarea în cauză să nu țină nici măcar o iarnă. Iar în timp ce plătesc accize la combustibili la nivel european și taxe de drum și de poluare și mai mari, șoferii români nu ajung să se bucure de o infrastructură rutieră de calitate celei din UE. „Ne întrebăm cu toții ce se întâmplă cu acei bani adunați din taxa de poluare, taxa de drum și din accize, care nu se mai întorc înapoi la drumuri. Nu există nici drumuri județene sau naționale, nici autostrăzi, iar românul continuă să tot plătească. Au trecut ani întregi, achităm contribuții ca în Uniunea Europeană, însă nu apucăm să ne bucurăm și de confortul din Europa”, evidențiază Aurel Jescu. Vicepreședintele județean al PRM susține că ar trebui importate tehnici europene de reparare și întreținere, deoarece, la soluțiile proaste folosite de „drumarii” autohtoni, „bitumul turnat este spălat la prima ploaie”.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: