La Universitatea Suceava, pentru autorizarea specializării balneo-fizio-kinetoterapie

Vizită de evaluare a unei comisii de la ARACIS

Prima vizită de evaluare a unei comisii pentru autorizarea specializării balneo-fizio-kinetoterapie, una din cele 3 specialități de medicină care se vor înființa la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, va avea loc în perioada 28-29 martie, când la universitate se va desfășura vizita reprezentanților Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).
 

Potrivit rectorului Adrian Graur, după vizita de evaluare, comisia centrală a ARACIS va decide dacă va autoriza sau nu specializarea, dar în opinia sa “nu sunt motive să nu fie autorizată, fiindcă avem laboratoare performante la Facultatea de Educație Fizică și Sport”. Dosarul pentru autorizarea specializării de kinetoterapie este primul depus de universitate, în 2-3 săptămâni urmând să fie depuse și dosarele pentru nutriție și dietetică și tehnică dentară. “Autorizarea înseamnă multe hârtii de făcut, oameni care să rupă din timpul lor, și așa puțin, pentru a realiza o documentație care să reziste aprecierilor celor de la ARACIS. Un eșec în elaborarea documentației poate atrage respingerea dosarelor”, a precizat rectorul Graur. Cele trei specializări de medicină vor funcționa la Universitatea Suceava printr-un acord încheiat cu Facultatea de Medicină și Farmacie Iași. Tocmai pentru dezvoltarea departamentului Sănătate și Dezvoltare Umană de la universitate a fost cumpărată clădirea în care a funcționat hotelul „Clasic 2”, aflat peste drum de sediul USV. Acolo vor funcționa 6 laboratoare moderne: câte unul pentru nanotehnologie și stomatologie, iar câte două de nutriție-dietetică și balneo-fizio-kinetoterapie. „Restul spațiului va fi destinat doctoranzilor și post-doctoranzilor și pentru cadrele care vor deservi programele de studii în străinătate” a precizat prof. univ. dr. Adrian Graur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: