Doar 10 zile pentru solicitarea ajutorului de șomaj

> Nerespectarea termenului atrage discontinuitatea în constituirea stagiului de cotizare Cererea pentru acordarea indemnizației de șomaj trebuie depusă în termen de 10 zile de la data încetării raporturilor de serviciu, atenționează directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Aurelia Focșa, făcând cunoscute modificările prevederilor legale cu privire la acordarea acestui drept, publicate recent în Monitorul Oficial.
 

„Solicitanții care vor să beneficieze de continuitate în constituirea stagiului de cotizare la bugetul asigurărilor pentru șomaj și celelalte drepturi care se acordă pe principiul contribuției, adică de asigurări sociale și de sănătate, trebuie să înregistreze cererea pentru acordarea indemnizației de șomaj în termen de 10 zile de la data încetării raporturilor de serviciu. Este vorba de 10 zile de la încetarea contribuției de asigurare pentru șomaj, a apariției motivului pentru care au fost suspendate raporturile de muncă sau a altor forme legale de intervenție asupra raporturilor de muncă”, subliniază șefa AJOFM. Aurelia Focșa pune în vedere că în situația în care cererea pentru stabilirea dreptului la indemnizația de șomaj depășește termenul de 10 zile – dar nu mai târziu de 12 luni de la data încetării raportului de serviciu –, ajutorul de șomaj se acordă cu data înregistrării la Agenție, persoana cu pricina având o discontinuitate în constituirea stagiului de cotizare. „Persoanele care nu respectă termenul legal, vor fi afectate de discontinuitatea în acordarea drepturilor pe principiul contribuției, pe o perioadă egală cu cea care a curs între data încetării raportului de serviciu și data depunerii cererii”, explică directorul executiv al AJOFM Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI