Contrabandiști prinși cu termoviziunea

În dimineața zilei de 4.03.2011, pe timpul executării unei misiuni specifice, polițiștii Sectorului PF Vicov au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.
 

S-a reușit reținerea a două persoane și anume: Ilie U., în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus, și Illya K., în vârstă de 25 de ani, din Ucraina. În zona unde au fost reținute cele două persoane, s-a descoperit un microbuz încărcat cu țigări de contrabandă, precum și mai multe colete, învelite în folie de culoare neagră. Țigările au fost transportate la sediul I.J.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 45.816 pachete de țigări, marca Doina, de proveniență R. Moldova. Celor doi contrabandiști le-au fost întocmite acte premergătoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea atribuirii numărului unic. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 190.000 lei, a fost reținută în vederea confiscării. Ulterior, a avut loc o întrevedere de frontieră cu grănicerii ucraineni, cu scopul cercetării în comun a evenimentului de frontieră și a depistării tuturor persoanelor implicate, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: