Câmpulung Moldovenesc

Primăria a cheltuit 8000 de lei ca să facă singură mizerie

Intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc dinspre Gura Humorului arată, de două săptămâni, ca după un cataclism natural.
 

Pe marginea DN17 zac bucăți de copaci și crengi, abandonate grămezi pe proprietățile localnicilor și prin șanțurile de lângă drum, iar aspectul bizar se va menține, potrivit precizărilor viceprimarului Mihăiță Negură, încă o lună. Situația a fost cauzată de o amplă operațiune de toaletare a copacilor de lângă drum, executată inițial impecabil de o firmă angajată în acest scop, dar eșuată apoi lamentabil din cauza neputinței primăriei de a transporta deșeurile. Potrivit precizărilor viceprimarului Negură, toaletarea arborilor a fost necesară pentru că aceștia nu au mai fost supuși unei astfel de operațiuni în ultimii 17 ani. Pentru că se află în zona rețelei electrice, copacii au fost „tunși” de firma Energoconsult din Gura Humorului, angajată de Primăria Câmpulung tocmai pentru că este specializată în așa ceva. Viceprimarul ne-a explicat că firma va toaleta în total peste 600 de arbori, iar costurile finale ale demersului nu depășesc 8000 de lei. Problema nu a fost însă generată de firma respectivă, ci chiar de primărie, care trebuia să elimine resturile de lemn după operațiune și să curețe zona. Viceprimarul spune că nu s-a reușit nici după două săptămâni, din cauze… umanitare. „Am început operațiunea cu asistații care trebuie să facă munca în interes public conform Legii 416. Era însă foarte frig, iar oamenii, săracii, erau nealimentați și neîmbrăcați, nu puteau duce munca grea pe frig. De aceea am decis să mai așteptăm până se încălzește și, în două săptămâni, cel mult o lună, va fi rezolvată situația”. Viceprimarul Mihăiță Negură a adăugat că asupra copacilor din zona centrală vor mai fi intervenții în perioada următoare, intervenții pentru care se va recurge inclusiv la întreruperea temporară a circulației pe DN 17, pentru siguranța traficului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: