La reuniunea managerială a directorilor de școli

Vești calde, de la ministrul educației

Prezent ieri la reuniunea anuală a directorilor de școli, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a adus dascălilor trei noutăți direct de la ministrul educației, Daniel Funeriu, prima fiind plata profesorilor prin proiecte europene.
 

„Se vor putea plăti profesorii pe proiecte europene, POSDR, resurse umane. Înainte era o problemă cu cei care nu erau compatibili cu funcția”, a precizat președintele CJ. Până acum era o incompatibilitate, dar de acum cei care se implică în proiecte vor fi plătiți. A doua informație pe care a aflat-o președintele CJ de la ministru este că majoritatea școlilor din România sunt depolitizate, în condițiile în care 350 de directori au anunțat că preferă să rămână la conducerea școlilor, ei renunțând la funcția politică; doar doi au ales să fie lideri politici. Depolitizarea managementului unităților de învățământ, reamintim, este una din condițiile puse de Legea educației, până pe 25 februarie directorii cu funcții politice trebuind să aleagă între școală și partid. A treia veste bună primită ieri de managerii școlilor este că a crescut de la 5,35% la circa 8% coeficientul de ierarhizare a salariilor cadrelor didactice, potrivit Legii salarizării unice, în vigoare din ianuarie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: