Foștii contractanți au renunțat la magazinele „economat”

> Municipalitatea suceveană caută noi parteneri pentru redeschiderea acestora Primăria suceveană ține licitație publică în vederea asocierii municipiului cu societățile comerciale amatoare în vederea organizării de magazine de tip „economat”.
 

Este vorba despre două spații puse la bătaie de administrația locală în zona Pieței Agroalimentare centrale și în cartierul Burdujeni, prețul de pornire la licitație fiind de 8 lei/mp/lună în primul caz și de 11 lei/mp/lună în cel de-al doilea. Măsura este luată după ce, la finele anului trecut, au expirat vechile contracte, operatorii cu pricina nemaiexprimându-și intenția de a le prelungi. Potrivit Legii privind finanțele publice locale, autoritățile deliberative pot aproba colaborarea sau asocierea pentru realizarea unor lucrări sau servicii publice. Colaborarea ori asocierea se realizează pe bază de contracte de asociere în care se prevăd și sursele de finanțare reprezentând contribuția fiecărei părți aplicate. Astfel, Primăria Suceava va pune la dispoziție cele două locații de 83 și de 56 mp, iar firmele câștigătoare vor plăti doar chiriile amintite, acestea fiind sub cele percepute prin HCL de la ceilalți chiriași ai primăriei. Primul magazin de acest gen a fost dat în funcțiune în luna septembrie 2004, la fosta hală de carne a Sucevei. Pentru ca produsele din magazin să se vândă la prețuri sub cele de pe piață, câștigătorii licitației beneficiază de facilități fiscale legale, precum scutirea de obligații către bugetul municipal. Potrivit legii, prețurile practicate în economate trebuie să fie mai mici cu 10% decât media stabilită de Direcția Județeană de Statistică la produsele de bază.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: