În obținerea permisului auto

Cele mai mari dificultăți se întâmpină la proba teoretică

Nota de analiză privind activitatea școlilor de șoferi din județul Suceava realizată pentru perioada 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2010 arată că sucevenii care se pregătesc pentru obținerea permisului de conducere întâmpină mai multe dificultăți în promovarea probei teoretice decât a celei practice.
 

Astfel, în cadrul ședinței anuale care a avut loc sâmbătă, 26 februarie 2011, în prezența reprezentanților care au venit din partea Instituției Prefectului Suceava, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) și din partea Autorității Rutiere Române (A.R.R.), a fost prezentată o notă de analiză a anului trecut, care a arătat că, în evidențele ARR-Agenția Suceava, figurează 68 de școli de șoferi, vizele tuturor fiind în termenul de valabilitate, și 67 de instructori auto autorizați. În perioada analizată s-au desfășurat 258 de zile de examinare, reprezentând o medie de 4,5 examene pe săptămână, fiind examinate zilnic o medie de 42,80 persoane la proba practică. În perioada analizată au fost examinate la proba practică un număr de 10.999 persoane, din care au fost declarați “admis” un număr de 9910 de candidați și 1089 – “respins”, procentul de promovabilitate fiind de 90,10%. La proba teoretică însă, au fost examinate 22.562 persoane, din care doar 11.598 au fost declarate “admis”, 10.964 primind calificativul “respins”, procentul de promovabilitate fiind de 51,41%, cu mult mai scăzut decât la proba practică. Totodată, s-a comunicat faptul că, în urma controalelor efectuate de A.R.R în trafic, s-au constatat o serie de abateri, în urma cărora s-au aplicat sancțiuni, mai mici ca număr decât cele aplicate în anul precedent, asta și datorită deselor modificări legislative. La ședința anuală au participat instructori autorizați din tot județul, reprezentanți ai școlilor de șoferi din municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Fălticeni ș.a., cărora li s-au citit norme din ordinul OMTI 1019/2009, iar la final au avut ocazia să dezbată probleme care țin de activitatea lor zilnică din domeniu. De asemenea, a fost prezentată o statistică prin care s-a evidențiat numărul de elevi înscriși în fiecare din cele 70 de școli de șoferi existente anul trecut la nivel de județ, precum și gradul lor de promovabilitate la proba teoretică, respectiv la cea practică. Cei care doresc să urmeze cursurile unei școli de șoferi trebuie să știe că perioada de școlarizare în vederea obținerii permisului auto cuprinde o perioadă de pregătire teoretică ce include și susținerea examenului din cadrul școlii, cu durata de 15 zile, respectiv perioada de pregătire practică, conform prevederilor anexei nr. 5 din O.M.T.1019 din 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: