Poliția ia la puricat afacerile cu lemn din zona de munte

Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Rural Vatra Dornei a executat ieri o acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, precum și pentru controlul circulației materialului lemnos pe raza comunelor arondate.
 

Au fost controlate 6 gatere și oprite în trafic 8 autovehicule care transportau lemn. Polițiștii au constatat o infracțiune de tăiere fără drept de arbori și una de furt. Au fost aplicate 17 amenzi, în valoare totală de peste 13.000 de lei. Material lemnos confiscat: 19,54 mc, în valoare de 3.431,7 lei. Cu titlu de exemplu, la data de 23.02.2011, a fost identificat Ionel R., din municipiul Vatra Dornei, care a tăiat fără drept și a sustras 7 arbori, specia molid, din fondul forestier proprietatea Primăriei Poiana Stampei, administrată de OS Dorna. Volumul obiectului furtului este 4,799 mc, valoarea prejudiciului fiind 525,55 lei. În aceeași zi, pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, a fost oprită în trafic, pentru control, autoutilitara condusă de Leon M., din comuna Coșna, care transporta cantitatea de 15,65 mc lemn rotund rășinoase, fără a avea documente de transport și proveniență pentru marfă. S-a procedat la confiscarea cantității de 15,65 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 2.347,5 lei, și predarea acestuia în custodie la OS Dorna. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: