O soluție

Când am lansat rubrica „Carte – cinste cui te-a scris” ne-am gândit numai la șansa pe care o ofeream cărții și autorului ei de a fi cunoscută/cunoscut de cititorii noștri interesați. Este un semnal pentru iubitorul de carte, dar și o mărturie scrisă (uneori, din păcate/din fericire… singura) asupra unei noi apariții editoriale. Tocmai pentru că oferta pe acest tărâm poate fi extrem de diversă (ne referim la calitate, desigur) ne-am ferit să preluăm integral celebrul vers arghezian, eliminând calificativul, care poate să nu se potrivească volumului prezentat…
 

Dumitru TEODORESCU

Ceea ce ne-a scăpat din vedere însă – așa cum stă bine unor ziariști cam visători –, a fost un lucru care pare minor, dar nu este deloc. Și anume: cum îmi procur, dacă mă interesează, un anume volum? Pentru cele cu tiraje mari, care se lansează și în librării, nu-i nicio problemă. Dar pentru cele cu tiraje limitate – cum sunt monografiile, de exemplu –, problema este chiar complicată. De aceea, nu le-am dat răspunsuri clare nici celor care ne-au sunat de la București ori Timișoara și care doreau să cumpere monografia Tereblecei, nici cititorilor care ne-au sunat să ne întrebe cum, de unde pot cumpăra monografiile, de exemplu, Preuteștilor sau Frasinului. A trebuit să-i punem în legătură, telefonic, pe autori cu doritorii volumelor lor. Chestie cam costisitoare pentru toată lumea. Care ar fi soluția? Cea mai acceptabilă ar fi aceea ca fiecare autor să lase spre vânzare un număr de exemplare la Librăria Scriitorilor din Suceava, de unde doritorii să și le procure. Ni s-a sugerat să primim noi, în redacție, cele câteva exemplare pe care autorul vrea să le vândă, chestie complicată însă, pentru că – mare, mică, foarte mică – din perspectiva fiscului este o afacere și devine mai scumpă daraua decât ocaua. Scriitorul Constantin Arcu, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni („stăpâna” librăriei), găsește ideea bună și dă dezlegare unei asemenea soluții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: