Primarul orașului Solca:

“Nu suntem de acord să transformăm Spitalul de Boli Cronice în cămin de bătrâni !”

Primarul a transmis deja Ministerului Sănătății un memoriu, în care explică de ce unitatea spitalicească nu ar trebui să-și schimbe destinația > Valeruț Țăranu Hofnar se teme că o bună parte dintre cadrele medicale își vor pierde locurile de muncă dacă spitalul va fi transformat în cămin de bătrâni
 

Primăria orașului Solca a înaintat marți un memoriu Ministerului Sănătății în care explică de ce Spitalul de Boli Cronice din localitate nu ar trebui să fie transformat în cămin de bătrâni. Informația ne-a fost furnizată de primarul orașului Solca, Valeruț Țăranu Hofnar. Edilul-șef se teme că, odată cu schimbarea destinației unității medicale, jumătate din numărul total al angajaților spitalului își vor pierde locurile de muncă. De altfel, acesta este unul dintre argumentele menționate de conducerea Primăriei Solca în memoriul înaintat Ministerului Sănătății. „Această unitate asigură pentru 67 de persoane un venit decent, majoritatea salariaților fiind întreținători de familie, iar desființarea sau transformarea acestuia în cămin de bătrâni nu ar duce decât la îngroșarea rândurilor șomerilor în acest oraș și așa foarte slab dezvoltat din punct de vedere economic (măsura afectând în primul rând personalul medical calificat)”, se arată în documentul trimis la minister. Din memoriu aflăm că în orașul Solca există un singur cabinet de medicină primară, spitalul asigurând, prin linia de gardă, asistența medicală de urgență. “Unitatea dispune de aparatură medicală performantă (ecograf, instalație radiologică Temco GRX-01, electrocardiograf, spirometru). Serviciile medicale sunt asigurate de un personal medical calificat, și anume: 1 medic primar pneumolog, 1 medic specialist pneumolog, 1 medic specialist medicină internă, 1 medic primar radiologie și imagistică medicală și 21 de cadre medii sanitare (asistenți medicali principali)”, se arată în document. Valeruț Țăranu Hofnar a explicat că administrația locală ar fi dispusă să comaseze spitalul din localitate cu orice altă unitate spitalicească din județ. “Nu vrem să schimbăm destinația spitalului, în rest acceptăm orice variantă”, a precizat primarul. El ar dori ca Spitalul de Boli Cronice Solca să fie comasat cu Spitalul Județean “Sf. Ioan cel Nou”. Primarul a precizat de asemenea că Primăria Solca nu a prevăzut în bugetul de anul acesta o sumă de bani pentru îmbunătățirea infrastructurii. Amintim că în contextul crizei economice și pentru eficientizarea sistemului sanitar, Ministerul Sănătății a propus comasarea unor unități medicale din județul Suceava și transformarea Spitalului de Boli Cronice Solca în cămin de bătrâni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: