Deși plătesc chirii modice

Există agenți economici care renunță la spațiile comerciale închiriate de la Primăria Suceava

Municipalitatea are 200 de amplasamente libere în Bazarul din Lunca Sucevei > Doi agenți economici au renunțat săptămâna trecută la „boxele” din magazinul „Economat”, situat în centrul orașului > Sunt zvonuri că și alți comercianți vor să părăsească spațiile comerciale ale Primăriei > Municipalitatea practică cele mai mici chirii din oraș
 

Îngenuncheați de criza financiară, unii agenți economici suceveni au început să renunțe și la spațiile comerciale închiriate, la prețuri modice, de la Primăria Suceava. Gelu Greceanu, directorul Direcției Administrația Piețelor, ne-a declarat că săptămâna trecută doi comercianți au solicitat încetarea contractului de închiriere pentru spațiile comerciale care se află în incinta magazinului „Economat” din centrul orașului și pe care le-au luat în administrare cu ani în urmă. Cei doi chiriași au luat această decizie deși prețurile chiriilor practicate de primărie sunt de trei ori mai mici decât cele din mediul privat. Concret, un agent economic care a închiriat un spațiu în incinta „Economat” trebuie să plătească Primăriei Suceava doar 130 de lei/lună. Gelu Greceanu ne-a mai spus că, anul trecut, numeroși comercianți din Bazarul Sucevei au renunțat la chioșcuri. „Avem și anul acesta doi agenți economici care au solicitat încetarea contractului de închiriere pentru chioșcurile din bazar. În total există 200 de amplasamente libere în incinta și în afara bazarului din Lunca Sucevei. Cei care au renunțat la chioșcuri nu ne-au spus care sunt motivele pentru care au luat această decizie. Bănuim doar că ar fi vorba despre criza economică”, ne-a declarat șeful Administrației Piețelor. El a adăugat că bazariștii plătesc lunar 140 de lei chirie pe chioșc. Primăria Suceava nu a mai modificat cuantumul chiriei pentru bazariști din anul 2004. Gelu Greceanu ne-a mai informat că, în prezent, în Bazarul Primăriei Suceava sunt 2004 chioșcuri. Există zvonuri că și alți agenți economici ar vrea să renunțe la spațiile comerciale închiriate de la Primăria Suceava. Gelu Greceanu s-a referit și la un comerciant care a închiriat un magazin al Primăriei din piața agroalimentară amenajată în cartierul Burdujeni. Dincolo de faptul că nu prea are clienți în respectiva zonă, omul s-a trezit în weekend și cu magazinul spart. Hoții care au intrat în magazin, provocând distrugeri, se aflau în căutare de bani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI