Cadavrul bărbatului care și-a salvat fetele cu prețul vieții a fost recuperate

Pompierii Detașamentului Suceava au găsit ieri, la ora 12.05, după 3 zile de căutări, cadavrul lui Costan Hriscu, de 39 de ani, din Slobozia, comuna Fântânele, care s-a înecat duminică în râul Siret.
 

Militarii au dat de trupul neînsuflețit al bărbatului în apropierea locului unde a fost înghițit de ape, la circa 30 m, după ce luni periaseră fundul râului până la podul de la Vercicani, unde se presupune că a fost târât de curent cadavrul. Reamintim că bărbatul plecase de acasă duminică, după orele prânzului, însoțit de fetele sale, Paula și Andreea, în vârstă de 13 și, respectiv, 14 ani, intenționând să ajungă la o cumnată din satul Joldești, situat pe malul celălalt al Siretului, în județul Botoșani. A încercat să traverseze albia înghețată a râului, a testat pojghița de gheață până dincolo de jumătatea cursului, dar gheața a început să se rupă sub el. Îngrozit, și-a chemat în ajutor fata mai mare, pe Andreea, pentru a-l trage de mână. Copila și sora ei mai mică s-au aventurat pe gheață și toți trei au căzut sub sloiurile deja formate. Costan Hriscu a avut un moment de luciditate și, cu ultimele puteri, a reușit să-și aburce fetele pe o porțiune de gheață mai stabilă și să le împingă înspre malul de la Slobozia, iar ele s-au târât cum au putut până au ieșit din apă. El n-a mai reușit, decesul survenind, cel mai probabil, șocului hipotermic. „Am scos capul de sub sloiul de gheață, cu o mână îl țineam pe tata de vestă, iar cu cealaltă – pe sora mea mai mică și am reușit să ajung la mal. Când m-am întors, el nu mai era!”, își amintește Andreea momentele acelea, care o vor urmări toată viața. Înmormântarea va fi una săracă, așa cum este și familia lui Costan Hriscu, în urma căruia au rămas 5 copii minori (4 fete și un băiat). Oamenii din sat îi vor ajuta cu ce pot, iar primarul Gheorghe Cornea a promis sprijin din partea autorității comunale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: