Întrucât salariile pe ianuarie vor fi mai mici ca anul trecut

Școlile pregătesc alte plângeri penale

În timp ce o parte din dascălii din zona Rădăuți au apucat să-și ia salariile pe ianuarie la nivelul celor de la sfârșitul anului trecut, cealaltă parte va lua salarii mai mici, fiindcă deja Trezoreria „a blocat toți banii”, ne-a precizat liderul Sindicatului Bucovina Rădăuți, Gheorghe Șorodoc.
 

Reamintim că, potrivit unei ultime note de la MECTS, inspectoratele școlare „au obligația de a aviza și valida statele de personal și de plată ale unităților de învățământ”, iar salariile dascălilor se vor plăti la un nivel mai mic, conform vechii ordonanțe de urgență, urmând ca diferențele să fie plătite în 2012 și 2013. Gheorghe Șorodoc ne-a precizat că dascălii din 60 de școli din zona Rădăuți și-au câștigat în instanță drepturile salariale conform Legii 221 din 2008 și nu vor renunța la ele: „În momentul de față ordonanța Ministerului de Finanțe ne-a blocat în trezorerie toți banii. Am vorbit cu sindicatele să construiască plângeri penale împotriva tuturor celor care nu vor să aplice legea, noi suntem în legalitate”, a declarat liderul. El a anunțat toate școlile din zonă să calculeze mai departe salariile pe Legea 221/2008, mărite cu 15%, la nivelul lunii octombrie 2010. Liderul Sindicatului Județean „Spiru Haret”, Constantin Cernica, ne-a declarat că „spiritele sunt încinse” printre dascăli, din cauza salariilor, având în vedere că în 70 din școlile ai căror dascăli aparțin acestui sindicat s-au plătit până acum salariile mărite, câștigate în instanță. Directorul Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, prof. Marian Olaru, ne-a informat, tot ieri, că acolo au fost calculate salariile pe ianuarie „pe baza hotărârilor din instanță”. „Anul trecut toți salariații noștri au câștigat salariile la Legea 221, care s-a aplicat din decembrie până în aprilie 2010, după care s-a revenit pe Ordonanța 41, declarată neconstituțională. Atunci salariații au dat din nou în judecată și au câștigat, astfel că s-a revenit în octombrie pe Legea salarizării 330, minus cei 25% care s-au luat la toți bugetarii. Acum ei vor să revină la Ordonanța 41”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: