O știre bună cu Matei Vișniec

De ziua sa, sâmbăta trecută, Matei Vișniec a primit mulțime, mulțime de urări din partea prietenilor, cunoscuților, admiratorilor (cel puțin „peretele” de pe Facebook este elocvent în acest sens).
 

După cum știți, cu o zi înainte, cotidianul „Crai nou” i-a adus omagiul său publicând un amplu dialog pe care l-a avut în urmă cu aproximativ jumătate de an, la Rădăuți, cu prietenul scriitor Ion Filipciuc. De la care aflăm că „Matei a primit interviul după ce a ajuns în Japonia” și care ne trimite „un afiș cu piesa lui Matei Vișniec ce se joacă la Tokyo, unde dramaturgul stă o săptămână”, opinând că „putem face o știre bună din asta”. Și iată ce-i scrisese lui Ion Filipciuc Matei Vișniec după primirea ziarului: „Dragă Ion, îți trimit acest afiș din Tokyo (făcut de Andra) unde mă aflu în acest moment. Bine că ai publicat interviul așa cum era. Sper că ești bine, eu am să ajung pe la Rădăuți în jur de 17 martie, poate fac și o lansare de carte la Suceava, am să văd. Matei”. …În zilele ce-i anticipau aniversarea, o știre spunea că romanul „Domnul K. eliberat” de Matei Vișniec se numără printre cărțile anului 2010 în România (când scriu aceste rânduri, la „Agenția de carte”, este pe locul 8). Ieri seară, la ora 19, Matei Vișniec era și se juca la Teatrul Kaze din Tokyo (unde a mai fost jucat și anul trecut). În această seară este însă (și) la București, la Teatrul Masca, prin piesa „Și cu violoncelul ce facem?” (piesă ce a avut premiera chiar în ziua aniversării). Poate că se află și în multe alte locuri, însă acum este, sigur, și alături de noi, în acest text.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: