În atelierul propriu

Primăria confecționează sicrie și cruci pentru morții săraci ai Sucevei

> Anul trecut, municipalitatea a îngropat pe socoteala ei 8 persoane decedate > Acum, tocmai face demersurile necesare pentru a înhuma trupul unui tânăr din Moțca, decedat la spitalul sucevean
 

Primăria Suceava cheltuiește cel mult 250 de lei pentru fiecare sărman pe care-l îngroapă. Chiar și în aceste condiții, săracii au parte de o înmormântare creștinească, fiind respectate ritualurile religioase. Evident că municipalitatea nu asigură tradiționala pomană dată pentru mort și nici nu organizează praznice pentru bieții decedați. Cei 250 de lei sunt folosiți pentru confecționarea unui sicriu din lemn de brad și a unei cruci tot din lemn. Banii mai acoperă transportul trupului neînsuflețit de la morga Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” la cimitir. Atât sicriul, cât și crucea sunt confecționate de angajații Domeniului Public al Primăriei Suceava, într-un atelier amenajat în cartierul Ițcani. Informația ne-a fost furnizată de Marian Andronache, șeful Domeniului Public, care ne-a explicat că sicriele au dimensiuni standard. Adică toate au o lungime de doi metri și sunt lăcuite. „Locul de veci asigurat de primărie în cimitir este concesionat pentru o perioadă de șapte ani. Persoana decedată este înmormântată creștinește, respectându-se slujbele religioase”, ne-a declarat Andronache, adăugând că primăria are de rezervă mai tot timpul două sicrie, pentru situații de urgență. Marian Andronache ne-a spus că municipalitatea asigură serviciile funerare pentru persoanele decedate și abandonate în morga Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” și pentru cei care solicită ajutorul Consiliului Local în acest sens. Narcisa Marchitan, șefa Serviciului de Asistență Socială a Primăriei Suceava, ne-a informat că municipalitatea a înhumat anul trecut opt persoane, șase bărbați și două femei. Cinci dintre persoanele decedate au avut ultimul domiciliu în municipiul Suceava. Celelalte trei persoane au avut domicilii în Zamostea, Timișoara și Brăila. Narcisa Marchitan a adăugat că în prezent municipalitatea face demersurile necesare pentru înhumarea unui tânăr de 31 de ani din Moțca, județul Iași, care a decedat în Spitalul Județean și care, potrivit anchetei sociale efectuate nu ar avea rude.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: