Inaugurările se țin lanț la Spitalul Județean

„Urologia a făcut azi un pas înainte”

Inaugurările unor secții modernizate la Spitalul Județean Suceava se țin lanț; după Ambulatoriul de Diabet, ieri a fost rândul Urologiei, pentru care Consiliul Județean și Primăria Suceava au investit 273.126 lei. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui CJ Gheorghe Flutur, căruia i s-a alăturat de această dată și primarul Ion Lungu. „Asistăm la o investiție de 2,7 milioane lei. Este o secție foarte frecventată. Anul trecut, în ambulatoriul de specialitate au fost consultați 3100 de bolnavi, iar în secție au fost internați 1170 pacienți. Au fost foarte multe intervenții chirurgicale”, a spus Gheorghe Flutur.
 

El a remarcat că „este îmbucurător că Suceava nu mai trimite în alte clinici din centre universitare decât cazuri de transplant”. Președintele CJ a precizat că, în bugetul pentru anul 2011, Consiliul Județean Suceava a prevăzut fonduri de 3,8 milioane de lei „care se adresează investițiilor de grad 0” din spital, menționând în primul rând refacerea Blocului operator și reabilitarea fațadei clădirii spitalului. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că anul trecut Primăria a alocat spitalului 17 miliarde de lei vechi, iar anul acesta „vom aloca 10 miliarde la Spitalul Județean și la Ambulanță”. Ion Lungu a mai precizat că este necesar ca autoritățile să se implice în finanțarea spitalului, având în vedere că circa 40% dintre pacienții lui sunt din municipiul Suceava. Șeful Secției de Urologie, medicul primar Nicolae Dobromir, consideră că „Urologia a făcut azi un pas înainte și asta ne obligă să facem performanță”. El a amintit că toți salariații secției s-au implicat în desfășurarea lucrărilor, chiar și în timpul sărbătorilor de iarnă. ”Alții aprindeau atunci artificii, noi aprindem acum”, a spus dr. Dobromir. „Avem în vedere creșterea calității actului medical” Managerul spitalului, Vasile Râmbu, a precizat că toate aceste condiții noi și moderne oferite în mai bine de jumătate din secțiile spitalului trebuie păstrate atât de pacienți, cât și de vizitatori. Râmbu a adăugat că, „în perioada următoare, avem în vedere creșterea calității actului medical”, iar în această privință colaborarea dintre personalul medical și pacient este foarte importantă: „E absolut nevoie ca medicii să fie permanent la capul bolnavului. Personalul mediu ar trebui să fie pentru pacient ce au fost surorile odată”. Secția de Urologie s-a înființat în 1994, până atunci funcționând în cadrul Secției de Chirurgie Generală, la început cu 9 paturi, acum cu 35 de paturi. Echipa de lucru este formată din medicii Nicolae Dobromir, Janin Năsăudean și Nicolae Stoican, 8 asistente și 7 infirmiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: