Cititori de etichete

Și astăzi ce mai citim?… Vânzările de carte ar fi scăzut cu 15% în anul trecut, în contextul în care și prețul cărții a crescut cu 11%, potrivit unei știri, fără sursă precisă, vehiculate recent de presa centrală. Cifrele (care ne plasează și în acest domeniu printre codașii Europei; vecinii maghiari cumpără 8-10 cărți pe an) ar putea fi reale, coincizând cu cele avansate și de un important lanț de librării. Iar din aceste cifre a rezultat, ca medie, că într-un an fiecare român și-ar fi cumpărat câte o carte.
 

L.D. Clement

Altfel, înțelegeți dumneavoastră, unii și-au luat mai multe (mai ales că jumătate dintre cărțile vândute au fost reeditări la prețuri reduse, comercializate împreună cu ziare sau la chioșcurile de ziare), iar alții… Dar mai interesant mi se pare să vă spun care e numele autorului cel mai cumpărat (probabil și citit) în România de astăzi. Să nu vă gândiți la romancieri, la filosofi și nicidecum la poeți. Ci la bine mediatizatul medic Gheorghe Mencinicopschi, cu al său adevărat bestseller „Și noi ce mai mâncăm?”, despre E-urile din produsele alimentare și despre… cum să citim/ să interpretăm informațiile de pe etichetele acestora. Dincolo de el, următorii autori dragi românilor (sau mai curând româncelor, dacă avem în vedere conținuturile), până la a le plăti cărțile!, sunt Mihaela Rădulescu (fiți pe fază: următoarea sa carte se va numi „Femei înșelate”!) și Mircea Cărtărescu (probabil și datorită succeselor și vizibilității sale de până acum). Așadar, cam „ce citim”? Despre umplerea înțeleaptă a burdihanului și despre amor și înșelare. Poate și ceva mistere (dacă îi adăugăm ca repere pe Grigore Cartianu și pe Oreste Teodorescu, cei mai vânduți la Bookfest). Plus etichete, firește.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI