Poliția locală se înființează, dar cu un efectiv insuficient

Pentru funcționarea la minim a Poliției locale ar fi trebuit să fie angajate încă cel puțin 50 de persoane, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, explicând însă că, potrivit legislației actuale, nu pot face aceste angajări, mai ales că și fondul de salarii al Primăriei a fost limitat la 65,67 milioane de lei.
 

Edilul-șef a spus, într-o conferință de presă, că Poliția locală a municipiului Suceava va fi înființată, joi, prin Hotărâre a CL Suceava, care adoptă organigrama acestei structuri subordonate Primăriei. El a arătat că Poliția locală va avea 123 de angajați, personalul fiind însă insuficient, în condițiile în care orașul este foarte întins, fiind practic format din două orașe, Suceava și Burdujeni. Potrivit lui Lungu, ar fi trebuit ca serviciul de ordine publică din cadrul Poliției Municipale să fie transferat la Primărie. Primarul municipiului reședință de județ și-a exprimat totuși încrederea că Poliția locală va fi eficientă și în aceste condiții, menționând că Primăria are posibilitatea să detașeze cadre de la alte instituții, cum ar fi Inspectoratul Județean de Jandarmi sau Poliția municipiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: