Suflet de mamă

Și-a ‘îngropat’ fetița la spital !

Și-a abandonat copilul în Maternitatea Spitalului Județean ‘Sf. Ioan cel Nou’, a fugit din unitatea spitalicească și le-a spus rudelor de acasă că nou-născutul a decedat. Este vorba despre o tânără mamă în vârstă de 18 ani din comuna Șcheia.
 

La începutul acestei luni, femeia a dat naștere unei fetițe, pe care medicii din spital au botezat-o Ioana. La naștere micuța a fost la un pas de moarte, cadrele medicale chemând chiar și un preot să o creștineze. Starea de sănătate a copilei însă s-a ameliorat, iar fetița trăiește. Mama și-a dat acceptul ca micuța să fie dată în plasament, însă a fugit din spital, înainte să-i facă actele Ioanei. Femeia a plecat acasă în localitatea Șcheia, unde le-a povestit nepăsătoare rudelor că micuța Ioana a decedat la naștere. Adolescenta, care este de etnie romă, a mai născut un copil anul trecut pe care l-a lăsat tot în grija statului. Micuța Ioana va fi dată în grija unui asistent maternal, iar cel mai probabil mama va fi decăzută din drepturile părintești. Liliana Păstrăv, asistentul social al Spitalului Județean ‘Sf. Ioan cel Nou’, ne-a declarat că anul trecut 19 mame care au născut la maternitatea unității medicale și-au lăsat copiii în grija statului. ‘Am avut în total 33 de mame care doreau să-și abandoneze copiii în spital. Pe 14 dintre acestea am reușit să le convingem să-și ia acasă copilul ca să-l crească’, ne-a spus Liliana Păstrăv.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: