Amărâții pentru care Spitalul Județean a devenit casă

Zeci de persoane fără locuință au ajuns să locuiască pe secțiile Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”. Abandonați de familii și fără a avea vreun venit sau acte de identitate, amărâții inventează felurite afecțiuni pentru ca medicii să le ofere un acoperiș deasupra capului, o masă caldă și puțină atenție.
 

Mai există însă și cazuri în care nenorociții sunt abandonați la spital de rudele dornice să scape de ei. O astfel de soartă a avut și Catinca Ileana H., în vârstă de 84 de ani, din Bosanci, pe care fratele ei a internat-o în spital numai anul trecut de 10 ori, iar în anul 2009, de 11 ori. Având în vedere numărul mare de internări, femeia a intrat în vizorul asistentului social al Spitalului Județean, Liliana Păstrăv. În urma unei anchete, asistentul social a descoperit că octogenara are pensie și că locuiește cu fratele ei în satul Bulai, comuna Moara. Din păcate însă, aflăm că fratele avea grijă ca în fiecare lună să-i ia surorii pensia, după care să solicite o ambulanță și să o trimită la spital, spunând că ar suferi de diverse afecțiuni. Femeia ajungea la Unitatea de Primire a Urgențelor și ulterior era internată pe una dintre secțiile spitalului. Este drept că bătrâna suferă de bolile specifice vârstei înaintate. Cu ajutorul Primăriei Moara, asistentul social al Spitalului Județean a reușit să o interneze pe bătrână la un azil din Ilișești. Viorel C. din Botoșani s-a prezentat la Spitalul Județean de 23 de ori în anul 2009 și de 11 ori anul trecut. Acuzând diverse dureri, bărbatul, care nu are adăpost sau venituri, a fost internat pentru investigații medicale în secțiile Oftalmologie, Dermatologie, ORL și Gastroenterologie. „Bărbatul nu are casă și nici vreo sursă de venit”, ne-a precizat Liliana Păstrăv, care l-a îndrumat pe bărbat să ia legătura cu Primăria Blănești din județul Botoșani, ca să-și facă un dosar de asistat social. Liliala Păstrăv ne-a declarat că anul trecut, la Spitalul Județean, au fost internați 200 de asistați social.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI