PSD Suceava 2020

Amărâții pentru care Spitalul Județean a devenit casă

Zeci de persoane fără locuință au ajuns să locuiască pe secțiile Spitalului Județean “Sf. Ioan cel Nou”. Abandonați de familii și fără a avea vreun venit sau acte de identitate, amărâții inventează felurite afecțiuni pentru ca medicii să le ofere un acoperiș deasupra capului, o masă caldă și puțină atenție.
 

Mai există însă și cazuri în care nenorociții sunt abandonați la spital de rudele dornice să scape de ei. O astfel de soartă a avut și Catinca Ileana H., în vârstă de 84 de ani, din Bosanci, pe care fratele ei a internat-o în spital numai anul trecut de 10 ori, iar în anul 2009, de 11 ori. Având în vedere numărul mare de internări, femeia a intrat în vizorul asistentului social al Spitalului Județean, Liliana Păstrăv. În urma unei anchete, asistentul social a descoperit că octogenara are pensie și că locuiește cu fratele ei în satul Bulai, comuna Moara. Din păcate însă, aflăm că fratele avea grijă ca în fiecare lună să-i ia surorii pensia, după care să solicite o ambulanță și să o trimită la spital, spunând că ar suferi de diverse afecțiuni. Femeia ajungea la Unitatea de Primire a Urgențelor și ulterior era internată pe una dintre secțiile spitalului. Este drept că bătrâna suferă de bolile specifice vârstei înaintate. Cu ajutorul Primăriei Moara, asistentul social al Spitalului Județean a reușit să o interneze pe bătrână la un azil din Ilișești. Viorel C. din Botoșani s-a prezentat la Spitalul Județean de 23 de ori în anul 2009 și de 11 ori anul trecut. Acuzând diverse dureri, bărbatul, care nu are adăpost sau venituri, a fost internat pentru investigații medicale în secțiile Oftalmologie, Dermatologie, ORL și Gastroenterologie. “Bărbatul nu are casă și nici vreo sursă de venit”, ne-a precizat Liliana Păstrăv, care l-a îndrumat pe bărbat să ia legătura cu Primăria Blănești din județul Botoșani, ca să-și facă un dosar de asistat social. Liliala Păstrăv ne-a declarat că anul trecut, la Spitalul Județean, au fost internați 200 de asistați social.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: