Doar 50% din șomerii județului primesc ajutor de șomaj

Diminuarea creșterilor lunare și reluarea perioadelor de scădere a ratei șomajului în cursul anului 2010 reliefează o tendință de normalizare a fenomenelor care se manifestă pe piața locală a muncii, opinează directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Aurelia Focșa.
 

„Caracteristică ratei șomajului înregistrate în cursul anului la care facem referire este evoluția stabilă, fără modificări abrupte, marcată de o ușoară scădere a intensității șomajului pe finalul intervalului. Analizând parcursul acestui indicator, comparativ cu cel din aceeași perioadă a anului anterior, putem remarca importante creșteri lunare ale valorilor înregistrate, precum și o evoluție constant crescătoare, pe tot parcursului anului 2009. Anul 2010 s-a scurs fără puternice fluctuații de creștere și scădere a ratei șomajului și nici cu mari intrări și ieșiri din șomaj pricinuite de încetarea sau reluarea activitățile economice cu specific sezonier”, subliniază șeful AJOFM. Aurelia Focșa reliefează că, spre deosebire de anul trecut, 2009 a fost cel care s-a remarcat printr-o perioadă de „contracție” a economiei locale, manifestată prin scăderea semnificativă a cererii de forță de muncă, disponibilizări și creșterea proporțională a numărului de șomeri. Rata șomajului la nivelul județului Suceava, înregistrată la sfârșitul lunii decembrie 2010, a fost de 7,42 %, mai mică cu 0,08% decât cu o lună în urmă și cu 0,54% sub cea din luna decembrie 2009. Numărul de șomeri din evidențele agenției era de 18.856 persoane, dintre care doar circa jumătate, adică 9580, sunt și beneficiari de indemnizații de șomaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: