Pentru președintele Gheorghe Flutur

Ruta ocolitoare a Sucevei, obiectiv cu prioritate de gradul zero

Guvernul a suplimentat ieri bugetul șoselei de centură a Sucevei cu încă două milioane de euro, pentru stoparea alunecărilor de teren din zona Hagigadar Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, este de părere că firma constructoare SCCF Iași – Grup Colas – ar putea finaliza lucrările la șoseaua de centură a Sucevei până la sfârșitul acestui an. Șeful executivului județean a explicat că investiția ar putea fi încheiată în 2011, în cazul în care constructorul va reuși să stopeze alunecările de teren din zona Hagigadar. Președintele CJ ne-a informat că Guvernul a suplimentat ieri bugetul investiției cu încă două milioane de euro, banii urmând a fi folosiți pentru lucrările de consolidare din zona mănăstirii armenești.
 

Gheorghe FLUTUR

Gheorghe Flutur a făcut declarația după ce s-a întâlnit la Palatul Administrativ cu reprezentanții firmei SCCF Iași – Grup Colas, cu Viorel Scutaru, șeful Regionalei Iași a Companiei de Drumuri Naționale, și cu primarii comunelor Șcheia, Moara și Pătrăuți. Întâlnirea a avut ca scop stabilirea calendarului de lucru pentru perioada următoare. „Ruta ocolitoare a Sucevei este un obiectiv cu prioritate de gradul zero. Avem promisiuni din partea constructorului că acesta va finaliza tronsonul de la Pătrăuți până la drumul de la Moara. Celălalt tronson de la Moara la Hagigadar necesită lucrări suplimentare, pentru că au apărut alunecări de teren. S-au aprobat aceste lucrări suplimentare”, a declarat Gheorghe Flutur. Șeful executivului județean a adăugat că, pentru finalizarea șoselei de centură, ar mai fi nevoie de 140 de milioane de lei. Noul drum dinspre Fălticeni spre Vama Siret, prin Moara, Șcheia și Pătrăuți, va avea o lungime de 13,2 kilometri și costă 67 de milioane de euro. Beneficiarul lucrării este Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: