Oficial, nicio prelungire a termenului la cererile de sprijin pentru laptele din zonele defavorizate

Aproximativ 4000 de agricultori suceveni cu efective totale de până în 11.000 de capete au venit cu dosare la Centrul Județean Suceava al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în treia etapă de depunere a cererilor de plată pentru ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate și sprijinul specific destinat îmbunătățirii calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, scheme de plată finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
 

Sprijinul specific poate fi solicitat atât de persoanele fizice, cât și de persoanele juridice care nu au beneficiat de ajutor în prima sau a doua etapă de depunere. Conform actelor normative în vigoare, termenul limită era prevăzut pentru ieri, 21 ianuarie 2011. În urma nemulțumirii manifestate de fermierii care nu au reușit să-și înainteze dosarele, biroul de presă al Consiliului Județean a anunțat că, după discuțiile purtate de președintele Gheorghe Flutur cu ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, și cu premierul Emil Boc, s-a elaborat un proiect de act normativ prin care se va prelungi termenul de depunere până pe 15 februarie 2011. Directorul instituției sucevene, Angela Coroleucă, informează însă, că ieri, până la orele după-amiezii, nu primise niciun act oficial în acest sens, nici de la APIA centrală și nici de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Potențiala prelungire îi vizează pe fermierii crescători de 2-15 vaci cu lapte din zonele defavorizate, iar la producția de lapte în cauză sunt fermele care au trecut în sistem de producere ecologică a acestuia. Angela Coroleucă precizează că pentru agricultorii care deja au înaintat solicitările, verificările la fața locului asupra celor declarate în acte vor avea loc până pe 10 martie, plățile făcându-se până pe 30 iunie 2011. Conform șefului APIA Suceava, prin HG nr. 1303/2010 cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte se majorează la cel mult 250 euro, acesta calculându-se după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafonului de 22,4 milioane de euro – aferent acestei forme de sprijin – la numărul de animale eligibile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: