Ca urmare a unei decizii guvernamentale

Fondul de salarii de la Primăria Suceava este amputat cu 5 milioane de lei

> Primarul Ion Lungu spune că, în ciuda acestei măsuri, drepturile salariale ale angajaților vor fi plătite pe întreg anul
 

Anul acesta, municipalitatea suceveană este obligată să reducă cu 5 milioane de lei cheltuielile cu salariile angajaților. Primarul Ion Lungu a declarat că măsura este urmare a unei hotărâri a Guvernului, potrivit căreia fondul de salarii al administrațiilor locale nu poate depăși anumite limite. Astfel, deși în proiectul bugetului local a fost prinsă, cu acest titlu, suma de 70,60 milioane lei, cheltuielile efective de personal vor fi de 65,57 milioane lei. „La Primăria municipiului Suceava putem avea un fond de salarii de 65,57 milioane lei. Aceasta după ce în proiectul de buget am prevăzut am 70,60 milioane lei. Ca atare, trebuie să diminuăm cheltuielile de personal cu aproape 5 milioane de lei. Nu am avut niciodată ca țintă realizarea de economii la primărie prin reducerea fondului de salarii, însă acestea sunt prevederile legale. Am fundamentat fondul de salarii și pentru cele 40 de posturi vacante din aparatul propriu, cât și pentru încă 50 de persoane necesare la Poliția Locală, astfel încât să putem pune în aplicare noile reglementări în domeniu”, a declarat șeful administrativului local, adăugând că nu a tăiat și nici nu își propune să micșoreze vreun salariu. Lungu a mai precizat că, în ciuda amputării cheltuielilor de personal, fondul de salarii este asigurat până la finele anului. Reducerea salarială de 25% aplicată angajaților Primăriei nu a avut ca rezultat echilibrarea bugetului local. Recent, Ion Lungu evidenția că reducerea salarială de 25% aplicată în 2010 angajaților Primăriei nu a adus mari economii bugetului local. Potrivit primarului, salariul mediu net al lucrătorilor din executiv și instituțiile subordonate este de 700 de lei, muncitorii de la Direcția Administrației Piețelor și Direcția Domeniul Pu-blic câștigând chiar și câte 500 de lei/lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: