„Cred că la mijloc e ipocrizia celor de la putere”

…Astfel a apreciat senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza propunerea președintelui Traian Băsescu de finanțare a campaniei electorale de la buget, arătând că va urmări cu multă atenție evoluția acestei propuneri. Parlamentarul social-democrat a spus însă că dacă va fi inițiat un proiect de lege în acest sens, PSD îl va susține în Parlament.
 

În același timp, Mîrza consideră că șeful statului nu va fi susținut de parlamentarii PD-L în acest demers. „Întrebarea este ce vor face cu banii strânși la pușculița de partid. Va începe un scandal monstru la împărțirea acestor fonduri între ei”, a mai spus senatorul PSD. Mîrza se pronunțase luni, într-o conferință de presă, asupra modificării legislației electorale, ce va trebui să interzică oferirea oricărui cadou alegătorilor în afară de afișele electorale; iar pentru eliminarea mitei electorale, finanțarea campaniilor electorale ar trebui asigurată de la bugetul de stat, după modelul francez. Președintele Traian Băsescu s-a declarat, marți, susținător al finanțării campaniilor electorale de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, menționând că ideea trebuie explicată românilor și că metoda poate fi introdusă începând din 2012. “Trebuie să avem forța să întrerupem mita electorală și să curățăm alegerile. Nu se poate face decât într-un singur fel: asumându-ne standarde de cost pe fiecare candidat și dându-i banii din bugetul de stat sau din bugetul local. Este singura soluție să terminăm cu clientela din afara clasei politice și vă asigur că este infinit mai ieftin așa decât ceea ce se întâmplă acum. Dacă lăsăm la liber finanțarea partidelor, nu vom face mare lucru în curățarea clasei politice. Vă asigur că o să dispară și din partide ideea «aoleu, trebuie să găsim candidat care are bani să-și susțină campania»”, a declarat Traian Băsescu, la o dezbatere ISP. El a adăugat că “ar fi foarte sănătos” pentru clasa politică introducerea acestui tip de finanțare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: